>SEGMEN KHAS BLOGGER : LELAKI vs PEREMPUAN

>

Sudah terlalu lama tak join segmen abg ben ni…maklumkah kesibukan yang terlampau dengan tugas2 hakiki di sekolah…so bila time cuti mcm gini..ada masa sikit boleh lah join….:)


Soalan ini dijawab oleh blogger LELAKI
    1. Dalam memberi pendapat dalam entri , apakah blogger perempuan benar benar ikhlas ?
      abang ben, soal ikhlas ini sangat sukar untuk dijelaskan kerana ianya terletak di dalam hati, tidak kiralah pada lelaki atau perempuan. Perkataan ikhlas selalunya ketika sedang memberi sesuatu dengan suka hati, kerana cinta pada penerimanya. Dan yang boleh dijelaskan maksud ikhlas ini sangat jauh dan lebih mendalam. Ada ikhlas di dalam ikhlas dan ada ikhlas lagi di dalamnya.
    2. Apakah anda suka melihat blog blog perempuan yang penuh dengan gambar ?
      Secara peribadi, saya memang suka melihat blog yang ada gambar ( sama ada blog lelaki atau perempuan). Bukan saja gambar malah lebih berkesan lagi jika ada Video..pasti lebih berkesan dan sampai kepada blogger lain memahami entri yang ditulis.
    3. Pada pendapat anda , kenapa perempuan berblog ? Secara umum ..
      Secara umumnya, blogger perempuan berblog atas beberapa sebab tertentu.
      a. Berkongsi Ilmu:– setiap entri yang ditulis adalah ilmu dan berguna pada orang lain. Skop ilmu ini sangat luas sebagai contohnya, berkongsi menu2 masakan yang best2 kepada blogger2 wanita lain, pengalaman2 yang boleh dijadikan pengajaran, dan komen2 daripada sahabat2 blogger yang lain mampu memberi panduan berguna.
      b.. Kita berada di zaman globalisasi dan media baru– sebagai generasi yang berada di zaman globalisasi, penggunaan media baru seperti blogging sangat berguna untuk berkomunikasi antara satu sama lain.
      c. Sebagai pengikat kasih sayang ( kes2 tertentu)– dalam kes2 tertentu medium blog ini sangat memberi kesan yang positif kepada pasangan suami, isteri, kekasih, tunang dll. Membaca entri yang ditulis oleh suami ( yang berada jauh di perantauan, contohnya lebih memberi nilai sentimental kepada setiap pasangan..
    4. Blogger perempuan mempertaruhkan wajahnya untuk mendapatkan ramai follower.. Benarkah ?
      sukar nak menjawab soalan ini……
    5. Blog perempuan yang anda rasa patut POPULAR !
      ada beberapa blog perempuan yang saya rasa patut popular…dan memang popular pun pada saya.. ( senarainya ada dalam bloglist saya)
    6. Jika anda blogger perempuan , apakah yang akan anda elakkan dari bercerita dalam blog ..
      hal-hal yang berkaitan soal2 yang sangat peribadi perlulah dielakkan ditulis di dalam blog. maksud peribadi ini, semua orang faham kan?

23 Responses to “>SEGMEN KHAS BLOGGER : LELAKI vs PEREMPUAN”

  1. >untuk soal keikhlasan itu,saya setuju ngan pendapat sekamar rindu..ikhlas bukan lah sesuatu yang boleh dilihat..soal keikhlasan hanya Allah yang maha mengetahui.hehe..satu penerangan dan sebab yg baik!

  2. >untuk soal keikhlasan itu,saya setuju ngan pendapat sekamar rindu..ikhlas bukan lah sesuatu yang boleh dilihat..soal keikhlasan hanya Allah yang maha mengetahui.hehe..satu penerangan dan sebab yg baik!

  3. >tapi sekarang xdapat nak teng0k gambar anak ALheeee🙂

  4. >tapi sekarang xdapat nak teng0k gambar anak ALheeee🙂

  5. >ikhlas tuh susah mahu ungkap setuju..:)…tengs kerana komen :Dwill follow u back as fren..tenet lembab pulak🙂

  6. >ikhlas tuh susah mahu ungkap setuju..:)…tengs kerana komen :Dwill follow u back as fren..tenet lembab pulak🙂

  7. >sy ingat awk pempuan…bila bc jwpn..aihh awat pelik semacam..rupanya lelaki..ting tong..hehe

  8. >sy ingat awk pempuan…bila bc jwpn..aihh awat pelik semacam..rupanya lelaki..ting tong..hehe

  9. >tue dia ehhh…macam-macam jawapan yg kuar…salam ziarah dari segmen panas En Ben…

  10. >tue dia ehhh…macam-macam jawapan yg kuar…salam ziarah dari segmen panas En Ben…

  11. >setuju ngan Siti Nur Fatimah binti Mohamad Ali..ingatkan owner blog ni pempuan..ahahha..sory2..

  12. >saya setuju semua di atas,,,

  13. >bee,terima kasih bee….:))

  14. >manggosteen,terima kasih banyak …hehe..tak apa..bukan anda seorang yg fikir mcm tu…

  15. >♥ LT Gadis Senjakala ♥,betul…hanya tuhan saja yang Maha Mengeytahui segala2nya..

  16. >sharamli,taka apalah sha….:) apapun tq ats kesudian singgah di blog AL ni..

  17. >iz,betul iz, ikhlas bukan boleh dilihat..semua ini soal dalam hati..

  18. >solo molo..hehe..semua kuar..:))

  19. >singgah dari blog abg ben

  20. >tttteeeeettt..singgah santai… dr blog abg ben..cool sesangat la ni blog lelaki ker.. ~ngeehttp://heandsheloves.blogspot.com/>NiSha<

  21. >singgah dari segmen BAsalam perkenalanmasing2 ada hak berikan pendapatjom baca pendapat saya jugaksangat suka dgn pendapat awak!

  22. >singgah ziarah dari blog abg ben…blog lelaki pertama saya terjah hari ni..menarik untuk dikongsi "soal ikhlas ini sangat sukar untuk dijelaskan kerana ianya terletak di dalam hati, tidak kiralah pada lelaki atau perempuan"

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: