>[ gambar ] monyet menjadi pelayan restoran mewah di Jepun..

>

Yat
Fuku
Pelik tapi benar….sebuah restoran terkenal di Kayabuki, Jepun ( yang terletak dalam daerah Utsunomiya telah mengupah 2 ekor monyet sebagai pelayan restoran iaitu Fuku yang berusia 12 tahun dan Yat yang berumur 4 tahun. Kedua-dua monyet ini berkerja 2 jam dalam sehari dan peraturan pekerjaan bagi monyet ini tertakluk kepada Undang-Undang Hak Bintang, Jepun.


Kedua-dua monyet ini juga mendapat perlindungan insurans yang melindungi binatang ini daripada apa-apa kemalangan semasa bertugas di restoren yang pelik ini.,

Seperti perkerja lainnya, monyet-monyet ini diberi pakaian seragam yang khas, tugas monyet ini ialah mengambil tips dan melayan pelanggan jika mana-mana pelanggan ingin menambah bir dalam satu-satu masa..

Monyet ini yang mampu memahami bahasa Jepun, selepas 2 jam bertugas akan diberi upah makan kacang…
.p/s: terbayang kalau restoran di Malaysia ada juga pelayan monyet seperti ini.. apakah yang akan berlaku?.. Bayangkan kalau nak gi makan McD ada pelayan monyet seperti ini…

37 Responses to “>[ gambar ] monyet menjadi pelayan restoran mewah di Jepun..”

  1. >menakjubkan!!!!bintang pn blh buat keja mcm manusia..

  2. >Rasanya pernah keluar ada satu rancangan tv pasal benda ni. Memang pandai betul binatang. Dah le gaji bayar murah, bagi kacang je. Ha ha…

  3. >buatlah link yg boleh share kt fb..hehe.mnarik ni.

  4. >well binatang pun ada kemahiran gak..

  5. >hehe.. macam2 .. tp kalau la ada kat Malaysia.. x mau la .. geli la pulakk..

  6. >muka yat.. tak mcm monyet pown.. macam perempuan..

  7. >haha . pelik2 . mane tenaga manusia ? adakah tidak diperlukan ?

  8. >mkn kacang je?haihh..kesian

  9. >haha..klu monyet cam ni ade kt MD mlysia..laarriikkk takut ngn monyet

  10. >wah monyet pun pandai cari duit.hehehe

  11. >kalau restoran kat malaysia ni ada pelayan monyet, saya lari dulu.sebab takot monyet tu gigit.hahaha

  12. >kalau lah berlaku kat malaysia …kena fikir dua tiga kali nak makan ke tak ..was was dengan tahap kebersihan monyet tu

  13. >kesian dia makan kacang jer upahnyaaa

  14. >xdapat nak bayangkan kalo monyet wt keje… mesti monyet nie dh dilatih sekian lama kan….

  15. >monyet tu nk bekerja cam org gak tu..

  16. >kalau ada kat sini…nak ke kita pegi restoran tuh.. tak kott..haha

  17. >subhanallah, maha suci Allah yang menciptakan..ngelatla tokei restoren tu.. mesti nak save budget bayar pekerja kan.. kuang kuang kuang..

  18. >salam..law SCC gi restoran ade monyet,jgn hrp nk mkan,.kejenya dok tengok monyet2 tu je la..hahaha

  19. >sicomot-comel,hehehe…tak jadi nak makan laa kan..?hehee

  20. >maira,tu laaa..upahnya pun bagi makan kacang je..bagilah pisang ke..nasi ke..heh…nak untung lebih laaa ni

  21. >kak Kaseh,hehehhe..monyet ni dah jinak dan senang ikut arahan..tapi bukan leh caya juga…namapun haiwan..

  22. >Adinda Amy Sensei.monyet moden tu adinda amy sensei..kalau ada kat malaysia mcm ni..tak tahu laaa

  23. >garfield88_aini,monyet ni dah betul2 terlatih..

  24. >puanbee,tu laa tu…ada ke patut bagi mkn kacang je….ishh

  25. >eyna azmi,hehhe..tu yang penting tu..tapi di jepun tu..masa bertugas pakai sarung tangan..

  26. >s.y.a.r.q,hehehehhe..lari dulu ek.??

  27. >Cikbelog,monyet pun nak idup juga…monyet pun ada anak bini nya juga..

  28. >specky gurlz,hehehehe….jgn lari…nanti monyet kejer..haha

  29. >sugar2 kapas strawberry,aaah..tulah upahnyaaa…kesian kan.

  30. >shazwaNADIA,guna monyet untk nampak kelainan…biasalah persaingan dalam bisnes..apa saja org akan sanggup buat

  31. >GadisGula-gula,nampak lain..sebab telah di make up..biar namapk cun sikit..

  32. >halila Ibrahim,hehehe…geli..biasalah kita tak biasa dengan semua tu kan..

  33. >AizA,ada …memang ada…

  34. >Nuyu,saya lum ada fb..mcm mana nak buat link

  35. >Gen Fujita,tk mengapa..kita kongsikan2 wp dah penah keluar..kin ada yg belum tahu..

  36. >Aya Mea,memang menakjubkan…hehehe

  37. >terima kasih atas komen2 para sahabat di sini…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: