>Bermulalah minggu yang sibuk minggu depan……

>

bila membaca blog abg ben..dalam entri ” cikgu bangun……” tersentak aku….abg ben.., cuti seminggu dah abis…minggu depan, akan sibuk dengan pelbagai kerja ..
yang perlu dibereskan minggu depan,
  1. mesyuarat agung PIBG, sebagai s/u PIBG, terlalu banyak kerja yang perlu dibereskan. yang paling penting, siapkan buku program/ menguruskan semua surat menyuarat – Notis Mesyuarat Agung/ mengumpul usul-usul daripada penjaga….dan mcm-mcm lagi kalau tulis tak akan abis di sini..
  2. Latihan olahraga- mengatur/menyusun latihan-latihan untuk olahraga
  3. Menguruskan semua bajet-bajet untuk kos makan minum pelajar/ saguhati para guru yang membawa pelajar untuk semua pertandingan ko akademik dan bukan ko akademik
  4. Memberi taklimat kepda semua guru sempena program 1 murid satu sukan, cara perlaksanaan/agihan tugas serta permainan
  5. Memantau beberapa guru ( pemeriksaan buku latihan pelajar yang berada di bawah tanggungjawb saya..) saya akan memeriksa 5 orang guru bagi memastikan guru-guru berkenaan tanda tak buku-buku latihan murid dan lain-lain tugas yang berkaitan.
  6. Perkhemahan pengakap Ketua Patrol/Ketua Sekawan di sekolah ( mengatur, menyusun tentatif perkhemahan, jamuan, mcm2 lagi laa)
  7. Mempengerusikan mesyuarat dalam aspek koko, mengikut takwim yang telah ditetapkan..

walaupun minggu depan…..sekarang ni pun dah mula terasa tensionnnnnn.,…!!!…….

Advertisements

19 Responses to “>Bermulalah minggu yang sibuk minggu depan……”

  1. >oitt byknye keje..chaiyok3x..haha

  2. >besarnya pengorbanan seorang guru.. terima kasih cikgu :))

  3. >masa itu emas.pandai-pandai la bahagikan masa.good luck 🙂

  4. >selamat kembali ke sekolah cikgu! 🙂

  5. >saya pon tension.. jom tension sama2..HAHAHAgud luck cikgu…slamat menunaikan tanggungjawab dgn sempurna..:)

  6. >Takpelah cikgu, kerja rajin-rajin ya demi masa depan anak-anak didik. Kira oklah tu cuti seminggu. Kami di swasta (at least for me, once) lagi susah nak cuti. 🙂

  7. >salam,.cikgu,kn best kalau bnyk keje,.rse sket sbuah tggungjwb tu,.hehe,.bestnyerr jd ckgu,.nnti ade nk pkai gru gnti,pggil sy ye,.hehehehehehehe:)))))

  8. >cian cikgu skang kan… disebalik mengajar tu ada mcm2 benda kena uat kan…. tu yg takut nak jadi cikgu… besar tanggungjawab

  9. >jadi cikgu best kan …sekolah cuti ….kita pun cuti …asal aku tak jadi cikgu dulu …

  10. >hamboiii sibuknya cikgu 🙂

  11. >selamat kembali ke sekoloh chekgu.. hehe.psstt : aduhhh jln jem pulak lar nanti nih.. haha

  12. >eh! saye baru tau awak ni cikgu :)Miss Dill^^

  13. >sibuk.sibuk.sibuk..biasala suma tu kan..hehehe..btw..selamat sibuklah ye..hehe

  14. >sibuk.sibuk.sibuk..biasala suma tu kan..hehehe..btw..selamat sibuklah ye..hehe

  15. >hurmm sibuk nya. hhuhu. jgn tension2 ye cikgu ^_^

  16. >jgn tension2..pelan2 buat keja ok..take care..

  17. >alahai…sibuknya minggu depan ye…hehhe….

  18. >yey..dh follow

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: