>Trend gila di Jepun,ibu hamil ambil gambar dalam keadaan telanjang

>

Entah apa yang terjadi pada dunia ini. Semakin tua usia dunia semakin aneh-aneh perangai penghuninya. Di Negara Jepun ketika ini sedang trend dengan ibu hamil yang pergi ke studio photo untuk diambil gambarnya dalam keadaan telanjang. Tapi bukan bererti mereka pergi ke tempat studio photo untuk pengambilan gambar porno, melainkan untuk mengabadikan momen disaat mereka masih mengandung bayi sebelum melahirkan.Trend ini sangat menjadi kegilaan di Jepun, para ibu muda khususnya wanita yang pertama kali mengandung ingin mengabadikan bagaimana bentuk tubuhnya ketika masa kehamilan.

Trend ini dimulai ketika penyanyi pop kenamaan Jepun “Hitomi” yang melancarkan album terbarunya dengan sampul dirinya hamil tanpa mengenakan pakaian. Gambar sampul album tersebut dipasang pada papan billboard yang terletak di lokasi ramai dengan pejalan kaki. Gambar album tersebut mampu menarik perhatian dan dalam satu minggu laku 10,000 keping album cdnya.

Kumiko Yoda, seorang ibu yang baru melahirkan anak pertamanya, mengakui bahawa dirinya juga melakukan pengambilan gambar telanjang. Ini semua ajakan kawannya yang juga pernah ibuat ganbar telanjang ini.

Dia pada mulanya ragu akan hal tersebut, tapi kerana dalam hatinya ingin mengabadikan momen tubuhnya ketika masih hamil, dia ikut serta untuk pemotretan.Pada mulanya dia hanya ingin di foto bahagian perutnya saja, tapi kerana diyakinkan oleh studio photo “Ixchel” dia pun menerima untuk di photo tanpa pakaian.

Ixchel adalah tempat studio photo terkenal di Tokyo yang melayani pemotretan ibu hamil. Natsuko Takada, pemilik Ixchel mengatakan bahawa dalam satu bulan dia menerima 10 ibu hamil yang ingin di foto tanpa pakaian bahkan pernah sampai 70 ibu hamil. Bagi para ibu hamil yang ingin diabadikan fotonya, mereka harus mengeluarkan kos sebanyak 35,000 yen atau $368.2, untuk pemotretan yang dilakukan kurang daripada 2 jam.



sumber: klik sini.

44 Responses to “>Trend gila di Jepun,ibu hamil ambil gambar dalam keadaan telanjang”

  1. >macam2 perangai manusia skarang niMiss Dill^^

  2. >huhu…jepun!!! trend yg tak masok dek akal pada zaman dulu..but now..haik3…macam2 yg super extradinary…haiya…astafirullah…hope sy tak trmasok golongan tersebut!!

  3. >emm zaman khir zaman..:)

  4. >bukan kt tmpt tsunami tu ye,.hurrm,

  5. >uikssss MACAM MACAM

  6. >iskhh…ape ape je ek…tak senonoh!

  7. >hihi malu nye😛

  8. >gelagat manusia manusia di akhir zaman…

  9. >gilo la diorg ni -,-

  10. >aik..bru lepas kne bencana..da wat hal len pulak..huhu

  11. >kalo gambar tu tersebar, haru…

  12. >bergmbr pakai baju x leh ker utk mnjdi moment indah?? aduhh…pelik tol laaa

  13. >time preggy anak petama ley la peyut comel lagi..cuba anak ke dua or ketiga mesti dah malu sbb strachmark masa ngandung merata2 kat peyut tu…hehehhehe

  14. >eh mmg ade ke orng mcm tue u? pelik kan dunia skrng

  15. >pehh..napela bukan2 sgat skang ne…xkan xde prsaan malu kott…adoi ai..izzi pon xtaula nak kte cmne..dunia akhir zman..

  16. >salam SR ^^hm…dah kena bala pun cari bala lagi??

  17. >die x segan ke ek? hehe

  18. >kat malaysia pun dah ade trend mcm ni…tp mungkin belum meluas sgt la…potert kawen dlm keadaan bogel pun dah ade jugak kat malaysia…tp tak tau la org melayu ade buat ke tak…

  19. >manueng,dah ada kat Malaysia??..huh….biar betul..

  20. >dLa,tak segan la tu..kalau segan, tak buat mcm tu..

  21. >sicomot-comel,tu laa tu..ishh

  22. >Izzi MyaZaRa,semuanya ikut trend..katanya..

  23. >ayuorked,sangat pelik dan ajaib..

  24. >ayuorked,sangat pelik dan ajaib..

  25. >dyea irdina,haaha..suka komen awak…:)

  26. >NUR AYNIE,tak boleh..tak bogel tak ikut trend la pulak..

  27. >Budak Botak,tersebar pun..dia orang tak kisah pun..

  28. >hanim azhari,dia org tak ambik sangat psal tu./.yg pasti kena ikut trend…

  29. >♥NuR SyAFiQah♥,hahaa..memang la agaknya

  30. >secangkir madu merah,gelagat mereka yg sangat memalukan tamadun manusia..menjatuhkan maruah seorang wanita dan ibu..

  31. >miss fatihah,memang memalukan….

  32. >:blog anak jawer,terima kasih….singgah komen sini.

  33. >Noriz,memang tak senonoh…dan sangat mengaibkan..

  34. >eyna azmi,memang mcm2..dan itulah tanda2 dunia akhir zaman..

  35. >HATYCIKNUURUL,ya tempat tu laa…

  36. >Puan Kutu,betul tu…inilah salah satu tanda2nya..

  37. >Zaza,memang tak masuk akal..

  38. >Miss Dill,sangat tak masuk akal..

  39. >terima kasih atas komen2 para sahabat…:)

  40. >ade…try cari kat tenet…ade je…sy tgk dlm forum2 fotografi ade je diorg tunjuk hasil kerja diorg mcm tu…tp mcm yg sy ckp la…kat malaysia masih belum meluas lg

  41. >tapi kan.. pmpuan mengandung mmg seksi…

  42. >Kaseh,ya ke kak??..:))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: