>sayang… ucapkanlah " assalamualaikum..".!

>

ucapkanlah ” assalamualaikum..”
sebelum mengetuk pintu
hatiku umpama rumah
tempatku meletakkan keikhlasan..

ucapkanlah ” assalamualaikum..”
sebelum merekah fajar sepi..
tika puisi ini terbang
mejadi doa yang dikau panjatkan..

sayang…
ucapkanlah ” assalamualaikum..”.!

48 Responses to “>sayang… ucapkanlah " assalamualaikum..".!”

  1. >cakap pasal 'assalamualaikum', saya ada sorang kawan yg memang tak suka bagi salam gamaknya. bila masuk rumah, takdenye nak bagi salam. kalau saya bagi salam sekuat2nya pun, dia wat xtau je. geram betul.

  2. >Assalamualaikum sekamar rindu. Heee… Bait-bait kata yang sungguh menarik untuk dilafazkan.

  3. >cacing baca ni….Assalamualaikum… ucapan salam kita sesama islam =)

  4. >heheh best gak blog nie mmg jiwang

  5. >@@ putri…jiwang ke..?.. ni kali pertama singgah la ni./.

  6. >Fizalinolie,baik2 sebelum tido..:))

  7. >cacing,terima kasih cacing..

  8. Syazana Aziz,apa yg tak kena ngn memberi u tu..?

  9. Assalamualaikum wbt. …sekarang nisemua nak cepat..salam nak cepat..dari Assalamualaikum dah salam..alih-alih jadi 'hi'je….tapi tu kira masih oklah..kat Kolej shikin skrg studentjumpakita pun naksenyum punkedekut apatahlagi nak ucap salam…tulah terlalubyk sgt pengaruhteknologi…SMS ..shortmssg…jd nak ucap salampun dah takpandai…"JIWANG" biarlahorg nak kata jiwang asalkan bahagia dgnhidupkita….

  10. Assalamualaikum..:)

  11. assalamualaikum tuan blog..hehe..

  12. Assalamualaikum… he..he… jgn main terjah je ye.

  13. assalamualaikumm…..(^___^)~

  14. Teringat lagu nasyid, "ASSALAMMUALAIKUM, SALAM SEJAHTERA….."….

  15. Assalamualaikum SR…tidak tidur gerangannyamenanti rumah diketuk tetamumenanti salam yg kunjung tibasayangmu menghilang ke manacekalkan hati usah jemuwalau penyiksaan itu berlabuh di hatisuatu hari ia pasti bertamusayangmu datang memberi salam….

  16. saya juga kdg2 lupa memberi salam…

  17. waalaikumusalam :))

  18. Seeloknya ucaplah Assalamualaikum.. kan elok tu..

  19. assalammuailaikum si kamar rindu…hehehe

  20. hehe tak tahu lah.. memang style dia kot.

  21. baru semalam dgr ceramah kat tb pasal unt kerukunan rumah tangga seisi umah kena sentiasa memberi salam diantara satu sama lain…sbb itu adalah salah satu faktor pengikat kasih syng

  22. Assalamualaikum..:) *wink*meh ke rumah..~pray for mawaddah~keep in touch ye..ā™„ā™„ā™„

  23. assalamualaikum tn belog =)

  24. Best je singgah blog ni. Ade ketenangan. =)

  25. assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh sekamar rindu…ada sihat?

  26. wahida,terima kasih singgah komen sini..sihat alhamdulillah..

  27. Anitafasha,terima kasih..:)

  28. YanaMIB,walaikummusalam…:) tq singgh komen sini..

  29. Dda Ly,akan singgah kejap lagi…:)

  30. Syazana Aziz,terima kasih singgah komen..:)

  31. Ila,terima kasih…:)

  32. Farah Shamsudin,betul..:))

  33. MAPPIAU,terima kasih puan..lama x singgah sini..

  34. Schubert Serenade,terlupa nak buat mcm mana…:)

  35. Kakzakie,malam2 kalau ada bunyi ketukan pintu..takut juga kak..:))

  36. ikatankasihku,aaah..betul2..saya pun teringat juga.

  37. hayatunfadzila,terima kasih singgah sini..

  38. Liza @ Adzriel AB,betul tu…mana leh main terjah je…

  39. bunga,walaiikummusalam…..:)

  40. terus teringt lagu raihan yg dlu..SR..jom join luck draw.. menang hand made cokelat http://miszydian.blogspot.com/2011/04/dayana-az-dan-miszy-dian-buat-lucky.htmlšŸ™‚

  41. sAsyA,walaiikummuslam…

  42. b.r.u.t.a.l.s.o.l.o,walaiikumusalam..wbt

  43. UNIT PSIKOLOGI DAN KAUNSELING,betul tu..semua nak cepat..alih2 dah tak ada salam dah…

  44. l a l a , S h a h e i l a,walaiikumusalam..

  45. terima kasih singgah komen di entri ini….

  46. same – same,..assalamualaikum Sekamar Rindu,..=)))))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: