>"Gelora Cinta Atuk…"

>

BALIK PULAU: Demi cinta, seorang lelaki warga emas yang ditahan kerana tuduhan berkhalwat sanggup meringkuk di dalam lokap selama lebih dua bulan kerana anaknya tidak mahu membayar wang ikat jamin kekasihnya.

Dalam perbicaraan di Mahkamah Rendah Syariah Daerah Barat Daya di sini, kira-kira jam 11 pagi kelmarin, lelaki itu 70-an yang bercucu dihadapkan ke mahkamah bersama teman wanitanya berusia 29 tahun atas tuduhan berkhalwat yang dilakukan mereka, Mei lalu.

Pendakwa Syarie, Mohd Saifullah Hamzah berkata, pertuduhan kes dibacakan di hadapan Hakim Zaini Abdul Rahim dan kedua-duanya faham serta mengaku bersalah atas kesalahandilakukan.

Menurutnya, lelaki itu memohon kepada mahkamah agar dilepaskan dengan jaminan selepas mengaku bersalah dan selepas menimbangkan rayuan tertuduh, mahkamah membenarkan kedua-duanya diikat jamin RM500 setiap seorang.

“Empat anak lelaki itu yang hadir sepanjang perbicaraan bersedia menjamin bapa mereka. Pada mulanya keadaan agak tenang, namun bertukar tegang apabila tertuduh meminta anaknya turut menjamin teman wanitanya.

p/s…”alahai…atuk ni…”

Advertisements

7 Responses to “>"Gelora Cinta Atuk…"”

  1. sedih plak bila baca citer cam ni.. atuk2.. kalau dah berkenan nikah je lah terus.. hmmm…

  2. alahaaaaiii…tak tau nak cakap apa…

  3. aahhh laa akak pun tak taw nak kata apa.. yg pompuan tu macam x der llki muda sikit ke, ni dah 70-an dah atuk tuw.. ajal maut kat tangan tuhan tp, sanggup ke kalu jadi 'janda berhias' ke saja nak buat 'teman' jer????

  4. atok ohh atok. da tua2 ni jaga lah ibadah.

  5. mmg kelas punye atoook

  6. bila atuk dah gilakan pompuan, nasihat anak2 langsung x diendahkan…sanggup meringkuk dalam penjara kerana pompuan…kan bagus kalo sanggup tahan nafsu membara demi memburu syurga…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: