Guru Menjual Gadis Ditangkap Polis


TRIBUNNEWS.COM – Seorang guru didakwa di mahkamah kerana menawarkan rumah kepada gadis-gadis tunawisma sebagai tempat tinggal namun kemudian menjualnya kepada lelaki hidung belang dengan harga 170 dollar AS setiap orang gadis. Demikian diberitakan Sydney Morning Herald, Senin (1/8/2011).

Lelaki yang bernama Mark Ronald Glover (53) mendapatkan wang jaminan di Hakim Fairfield Local Court setelah dituduh melakukan kejahatan terhadap anak di bawah 16 tahun dan menyebabkan dua anak yang saat itu baru berusia 13 dan 15 tahun menjadi pelacur pada tahun 2000 dan 2004.

Lelaki yang berasa daripadal Parramatta, New South Wales, Australia, tidak mengaku salah di atas semua tuduhan itu. Polisi menuduh lelaki ini memasang iklan prostitusi anak di sebuah koran lokal dan memaksa seorang gadis berusia 13 tahun untuk mengakui umur mereka ke para lelakiyang memperkosanya. Glover mendapat 40% wang dari hasil prostitusi itu.

Polisi menangkap Glover di rumahnya pada Isnin malam. Mereka menyatakan kepada Glover jika polis tahu dan dua orang perempuan mengetahui pernigaan menjual gadis-gadis yang dijalankan oleh guru tersebut, beliau akan dihadapkan di mahkamah pada 18hb Ogos akan datang.

3 Responses to “Guru Menjual Gadis Ditangkap Polis”

  1. orang mcm ni pun ada kat dunia ni..huhu

  2. buat rosak nama guru jer!😦

  3. sume da xleh nak caya da skunk~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: