Tragedi berdarah menjelang Ramadan

SEORANG penduduk menunjukkan kolah yang dikatakan tempat kepala Ismail terhantuk ketika bergelut dengan anak tirinya di Kampung Tebengau, Kuala Kedah kelmarin.

ALOR SETAR – Tindakan seorang bapa yang menyerang anak tiri sulungnya selepas naik berang dengan tindakan pemuda tersebut yang merendahkan maruah anak angkat perempuannya mengundang padah apabila dia maut selepas tertikam ketika bergelut kelmarin.

Kejadian pukul 7.45 malam di saat umat Islam bersiap untuk menyambut Ramadan di Kampung Tebengau, Kuala Kedah dekat sini itu mengakibatkan Ismail Ahmad, 58, menemui ajal apabila tertikam di dada kiri selepas dia didakwa bergelut dengan anak tiri sulungnya di sebuah rumah jiran yang terletak berdekatan rumah isteri keduanya.

Pembuat serunai itu disahkan meninggal dunia ketika mendapatkan rawatan di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) hampir dua jam kemudian.

Mengimbau semula kejadian tersebut, saksi kejadian, Mohd. Jamil Ahmad, 27, memberitahu, ketika itu dia dan anak tiri mangsa sedang membaiki enjin bot dan kereta sebelum didatangi Ismail.

Katanya, Ismail kemudian membentak: “Tunggu di rumah tetapi tidak balik.”

“Mangsa kemudian telah memukul badan anak tirinya menggunakan kayu sebelum mereka bergelut selama 10 minit.

“Ketika itulah, anak tirinya yang sedang memegang pisau lipat dipercayai telah tertikam dada mangsa sebelum kepala Ismail terhantuk di dinding kolah yang berada di situ. Ismail kemudian cuba mengambil cangkul tetapi sempat dihalang sebelum rebah,” ceritanya di sini semalam.

Advertisements

2 Responses to “Tragedi berdarah menjelang Ramadan”

  1. Ajal da smpai..innalillahiwainnailaihiraaji'un..╲╭━━━━╮╲╲╭━━━━━━━━╮╲┃╭╮╭╮┃╲╲┃Selamat menyambut┗┫┏━━┓┣┛╲╰┳Ramadan ♥╲┃╰━━╯┃━━━╯╰━━━━━━ ╯╲╰┳━━┳╯╲╲╲╲╲╲╲╲╲╲╲┛╲╲┗╲╲╲╲╲╲╲╲╲..Jom Lawat Teratak Buruk Saya:1. Statstik pekerjaan yang paling dipercayai di Malaysia!2. Malaysia nak guna duit syiling baru ala-ala euro coin!3. Geng pencinta yang tak mampu lupa kekasih lama!

  2. Kejadian nie berdekatan dengan tempat cikgu tie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: