Gara-gara si ibu membunuh seekor katak, anak yang dilahirlkan menyerupai seekor katak [ kesiannya]


Haiti : Seorang wanita Haiti melahirkan bayi berwajah katak di hospital Francisco Gonzalvo. Tubuh kecil itu manusia, tapi wajah, mulut, telinga, kepala, leher, menyerupai katak atau kodok.

Seperti dilapor Ensegundos, Ibu dari fenomena aneh tersebut bernama Tossent Luis, 20 tahun, dari San Pedro de Macoris ke La Romana tiba di rumah sakit dengan tanda-tanda lahir dan dibawa ke ruang bersalin melahirkan selama setengah jam.

Kelahiran anak ini segera membangkitkan rasa ingin tahu doktor dan jururawat di hospital tersebut.

Setelah rumor beredar ratusan orang berkumpul di hospital untuk menelusuri dan menemukan kes yang jarang terjadi.

Kes kelahiran bayi berwajah katak ini juga pernah terjadi di Nepal pada bulan Juni 2009, namun bayi itu tidak memiliki leher dan memiliki bola mata yang besar hampir keluar dari selaput matanya. Menurut para doktor, bayi itu mengalami penyakit yang disebut anencephaly, sebuah penyakit kerusakan tabung syaraf dan tidak lengkapnya perkembangan otak. Janin di dalam kandungan berkembang tanpa tengkorak kepala bahagian atas dan tabung saraf. Bayi yang mengalami keadaan ini dipastikan akan segera meninggal ketika dilahirkan. Penyakit ini juga disebut sebagai penyebab bayi Cyclop (lahir dengan satu mata)

12 Responses to “Gara-gara si ibu membunuh seekor katak, anak yang dilahirlkan menyerupai seekor katak [ kesiannya]”

  1. wah, menakutkan..

  2. menakutkan… selalunya. orang yang hamil… tidak di benarkan membunuh binatang… itu.. kira macam hukum dunia la.. ape yang kita wat akan kembali pada anak..

  3. eshh..eshh.. xpatut.. "saya si penggeli katak"ngeh3~

  4. Subhanallah..Maha Suci Allah kan..Tapi menakutkan betul tengok..

  5. kalo orang kita kata kenan.. tapi itulah dia… kuasa allah… semua mahkluk sama di sisi DIA. siapalah kita nak hukum sana sini

  6. scary nyer ! huhuh😦

  7. Allah hu akbar….tapi kakak kadang2 terfikir juga, perkara yg terjadi disabitkan kesalahan kita, padahalkan, semuanya telah ditentukan oleh-NYA, tapi itulah orang2 tua cakapkan, nak bantah tak boleh juga, sekadar memperingati

  8. if im not mistaken,baby ne looks like anencephaly.anencephaly baby's appearance dia mcm tu.🙂

  9. Nauzubillah..takutnya..huhu..

  10. ya allah , seksanyaa…

  11. Minta dijauhkan…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: