Pasangan aksi berahi dicekup Bayan Lepas

 

GEORGETOWN: Aksi berahi sepasang kekasih di tepi Persisiran Pantai Queensbay, Bayan Lepas awal pagi kelmarin menyebabkan mereka dicekup pihak berkuasa.

Mereka yang berusia dalam lingkungan 20-an ditemui dalam keadaan berpelukan dengan kedua-duanya duduk di atas batu sambil menghadap laut dengan pasangan wanita duduk di riba teman lelaki sambil bergoyang-goyang.
Aksi itu turut dilihat sepasukan Pegawai Penguat Kuasa Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang (JHEAIPP) jam 12.30 tengah malam ketika melakukan Operasi Ops Santai/Sahur diketuai Ketua Unit Operasi JHEAIPP, Khairul Azman Azizan.

Ketua Penolong Pengarah Penguat Kuasa JHEAIPP, Jaafar Ismail berkata, dalam pemeriksaan itu kedua-duanya ditemui dalam keadaan mencurigakan apabila melakukan aksi berahi secara terbuka tanpa rasa segan silu.

Beliau berkata, kedua-duanya terkejut menyedari kehadiran pegawai penguat kuasa agama, namun selepas diperkenalkan diri dan ditunjukkan kad kuasa pengenalan diri, mereka akhirnya akur.

Katanya, ketika pemeriksaan pelbagai alasan diberikan untuk melepaskan diri, namun gagal mempengaruhi Pegawai Penguat Kuasa JHEAIPP.

“Selain itu, turut ditemui sepasang kekasih warga Indonesia berusia 20 dan 30-an yang sanggup beralaskan baju hujan untuk berbaring sambil pasangan wanita tidur di atas riba lelaki di tempat sama.

“Perbuatan mereka ini menjolok mata dan JHEAIPP mengambil tindakan dengan mengeluarkan notis saman mengikut Seksyen 29 Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Negeri Pulau Pinang 1996,” katanya.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: