CONTEST AKU BERPUISI : SELAMAT HARI RAYA


Puisi yang akan menjadi taruhan SR ialah..bertajuk: “SELAMAT HARI RAYA..” Contest ini dianjurkan oleh MOHAMADAZHAN BLOG dan saya telah ditag oleh sahabat saya blogger SYAIR SI PARA-PARA
SELAMAT HARI RAYA
maaf…
maaf..maaf…
maaf..maaf..maaf
maaf..maaf..maaf..maaf..maaf


maaf..maaf…maaf…maaf…maaaf….maaf…maaf
maaf..maaf…maaf..maaf


di mana-mana penuh dengan maaf
posman membawa maaf ke sana ke mari
wahhh..banyaknya maaf..


bila sahabat handai berjumpa.
maaf melompat dari bibir ke bibir
tangan bersalam mulut mengucapkan maaf.


seronok melihat maaf melompat-lompat
berlari-lari terbang belayar.
maaf.maaf di seluruh dunia bergema..


Tak lama lagi dah..
nak raya..!
saya nak tag 3 orang:
  1. Adylia Qarissa ( http://kasihsuci-whh.blogspot.com/)
  2. CIK Sakdi ( http://sakdiasmari.blogspot.com/)
  3. Blogger SI MANIS ( http://www.syima.com/)

11 Responses to “CONTEST AKU BERPUISI : SELAMAT HARI RAYA”

  1. pandai berpuisi..simple tapi bermakna..akak dah pencen..

  2. Oh dear…!!! I flopped my BM during SPM…macamana nak berpuisi? Adeii… give me an idea, will you??

  3. Aduhai…wajib eh??? heheheada fb?

  4. :)maaf yang bergema..

  5. Lucu…u are palying hide and seek with me…cuba tgk puisi saya tajuk Bila Hati Kecewa made few weeks ago…kalau saya panjangkan sikit dan hantar, ok tak?

  6. Gadis Puisi nak masuk boleh ?Eheh. Cam best jer ^_^

  7. seronoknye!,.ehe,.tp CN xde bakat sgt,.pndai melorekkn kata merapu terbang sana sini ade la,.haha,.btw,gdluck ye,.:)

  8. wah!! berpuisi yea..tens tag dkna…sori lambat terjah sini..kesibukan menunaikan tanggungjawab sebagai pelajar… :)teringin nak join..ermmm😀

  9. macam ade 1 sajak indonesia yang gune perktaan sama jew…dia je yang phaam maksud sajak tu

  10. salam bro, syukran jazilan atas kesudian menyertai contest yang tak seberapa ni…puisi yang menarik, ringkas dan padat =)hulur kemaafan sebelum mata terus dilelapkan-NYA…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: