[ Hebat ] Lelaki ini beli kereta dengan duit syiling yang beratnya 300kgSHAANXI – Lelaki ini cuba untuk membeli sebuah kereta di dealer kereta yang ada di Kota Xianyang China dengan wang syiling seberat 300 kilogram.


Wang membawa duit syiling sebanyak 60 ribu yuan ke sebuah dealer kereta yang terletak di Shaanxi, China, pada 1 Ogos lalu.


Wang yang merupakan penjual tepung, mengangkut duit syiling tersebut dengan menggunakan kereta. uDuit Syiling dengan jumlah tujuh karung tersebut dikumpulkannya dengan menggunakan karung tepung.


Seperti dilapor China Daily, Rabu (3/8/2011), dealer kereta menemui kesulitan untuk mencari bank yang menerima duit syiling tersebut, hingga akhirnya sebuah bank setuju untuk menghitung duit syiling tersebut.


Wang pun tidak boleh langsung membawa kerrta baru idamannya kerana pihak bank hingga kini masih menghitung duit syiling yang dikumpulkan Wang dari hasil berjualannya selama 10 tahun.[okezone.com]
sumber: klik sini

Advertisements

2 Responses to “[ Hebat ] Lelaki ini beli kereta dengan duit syiling yang beratnya 300kg”

  1. pergh.. nak buat cam ni jugaklah.. dalam proses simpan duit syiling.. mana tahu leh beli keta honda sebiji.. hehehe..

  2. Huiyoo…dahsyatnye. Bila convert lebih kurang RM28k kan. Erm..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: