Tebus talak demi kekasih


TEBUS TALAK…Normah sanggup tebus talak dengan bekas suami untuk berkahwin dengan teman lelaki.

JOHOR BAHRU: Untuk memastikan wanita dicintai menjadi milik mereka biarpun si dia sudah berkahwin, ada lelaki tidak kisah mengeluarkan puluhan ribu ringgit untuk membayar wang tebus talak.

Mungkin ada menganggap perbuatan itu ibarat `membeli isteri orang’ namun bagi lelaki dan wanita terbabit, itu bukan persoalan penting kerana segala urusan dilakukan mengikut prosedur termasuk proses di mahkamah.

Berkongsi pengalamannya, seorang wanita yang mahu dikenali sebagai Normah, 31, mengaku teman lelakinya membayar RM20,000 kepada mahkamah untuk kos tebus talak bagi mengesahkan perceraiannya dengan bekas suami.

Normah berkata, selepas diceraikan dia terus berkahwin dengan teman lelakinya itu dan kini mereka bahagia sebagai suami isteri.


Suami saya sekarang tidak kisah mengeluarkan RM20,000 sebagai bayaran tebus talak asal kami dapat bersama,” katanya yang berkahwin buat kali kedua hanya selepas empat bulan dicerai suami pertama.
mcm2 hal…

20 Responses to “Tebus talak demi kekasih”

  1. Astaghfirullah… bila nilai kasih sayang boleh dijual-beli inilah jadinya

  2. cinta memang buta kan

  3. Apalah pempuan ni. Sanggup buat suami dia macam tu. Kalau tak cinta janganlah kahwin.. adoi.. macam2..

  4. so in the 1st place kenapa tak kawin dengan kekasih tu..???Org skrg ni suka buat benda pelik2 la..

  5. hai,apelah nak jadi kan

  6. betul2 cinta itu buta..macam hal kan..

  7. salam SR..memang macam-macam hal sekarang ni.. hurm..

  8. blh plak cmtu ye…em..en.skamar rindu nk knl ley??haha…:D

  9. sblm kahwin tu eloklah pikir masak2,mintak petunjuk…

  10. Tasha,betul tu..kwin bukan perkara yg mudah..kena fikir masak2 dulu..

  11. amniey91,masih belum kenal ke?//hehe

  12. Faaein Talip Roy,mcm2 yang cukup memelikkan jiwa..

  13. ieja amieja,ya ke cinta tu buta.?

  14. Ila,cukup memelikkan..pelik..ishh

  15. Fitri Senin,betul tu..sangat pelik.

  16. Anitafasha,seolah2 menjatuhkan maruah kaum wanita saja..

  17. belogkiter,cinta tak buta..orang tu yg buta..:0

  18. Kakzakie,kak..bila cinta boleh diletak harga mcm ni lah.

  19. Manusia mng tak pernah puas dgn apa yg tlh di milikinya Dan tak hairan cinta pun blh di jual beli, that's the fact of life

  20. That's the fact of life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: