[ gambar ] Saat Si Ibu Kanggaro Marah pada anaknya dirakam kamera

” mak cakap jangan degil….” [ mungkin itulah kata-kata ibu Kanggaro tersebut pada anaknya]

si anak pulak bila kena marah..lantas merajuk..

ibu memujuk si anak dengan memberi anak susu [ begitulah sayangnya ibu pada anak]

bila anak dah tak merajuk..anak dan ibu bergurau senda..[ lambang keluarga bahagia]
sambil menatap ibunya yang memegangnya dalam genggaman yang kuat, si anak seolah-olah menyedari bahawa dia dimarahi oleh ibunya. Moment emosinal ibu dan anak kanggaro ini berhasil diabadikan oleh John Eastcott dan Yva Momatiuk saat mereka mengujungi Taman Nasional Yuraygir di New South Wales, Australia.

Kedua pasangan suami isteri dari pergunungan Catskill, New York berjaya merakamkan saat cukup emosinal tersebut. Peristiwa ini sangat jarang-jarang dapat dilhat, ujurnya.

sumber : Klik Sini

26 Responses to “[ gambar ] Saat Si Ibu Kanggaro Marah pada anaknya dirakam kamera”

  1. binatang pun sayang anak….siapa yg tak sayang anak tu patut kita panggil apa yek…tepuk dada tanya selera

  2. cumelnye gambar mcm ni…suke suke!!!😀

  3. :)sdhnya tgk..binatang skrg penuh ksh syg wlu binatang x dikurniakn akal.tp manusia yg berakal jd hlg akal sanggup bunuh anak sdri.

  4. Jurukamera itu yg kreatif sebenarnya. Tapi benar nampak ibu itu sayang anak dia…

  5. wah2..pndai SR wat dialog sndiri..hihipapepun gmbr tu sgt sweet..:)

  6. indahnya perasaan yang Allah suntik untuk setiap yang bernyawa dibumiNya.

  7. sy tertanya2.. kangaroo haiwan yang unik.. macam mana terbentuknya kantung tu ek???

  8. haahlah.. best kalau dapat snap pic cam ni.. ^^

  9. alahai…comelnye..

  10. Assalamualaikum… besa la.. klu ada perasaan marah 2… xkan lari dr kehidupan… tp marah2 pun pas 2 pujuk blik… sape xsyg ank… haiwan pun sygkn ank.. tp zmn skrg manusia pun ada yg xberperikemanusiaan… pukul, rogol, buang ank cam 2 je…

  11. Dalam sifat haiwan ada kemanusiaan…Dalam sifat manusia ada kebinatangan…Marilah kita sayang sesama manusia lebih2 lagi pada saudara sesama Islam… =)

  12. ikatan kasih antara ibu & anak… x ada penghujung, tiada pengakhiran, infiniti…🙂

  13. alorh3x….comelnyeee….

  14. fara aieda,sangat comel..:)

  15. maira,setuju sgt dgn kata2 puan tu.:)

  16. Nuraini An-Nisa,sepatutnya mcm tu…:)

  17. Cinta Hatiku,walaikummusalam..betul.dalam kehidupan ni mcm nilah..manusia tak dapat lari dripada semua tu.

  18. aku budak klang,saya pun rasa mcm tu juga..:)

  19. cik sakdi,:))) saya pun suka..

  20. Abg Stalker,wp binatang tak ada akal, tapi tuhan kurniakan sifat kasih sayang pada anak2nya…bintang x pernah bunuh anaknya hatta singa yg sangat garang sekalipun..

  21. Kakzakie,sangat kreatif..

  22. amniey91,nak nampak best..wat dialog sendiri..:))

  23. cx's,sungguh indah..itulah kehebatan Allah SWT menitipkan naluri pada semua hambaNya

  24. Zaiya,Allah Maha Besar..

  25. Faaein Talip Roy,hehehe..mesti best..:)

  26. Miss Q,:)) sungguh comel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: