[ kecurangan rumahtangga] Suami tusuk sate untuk mencari nafkah,isteri asyik ‘ditusuk’ jiran sebelah rumah

Amarah HN (31), penjual Sate Padang yang tinggal di Bengkong Sadai, Indonesia begitu besar api kemarahan marah saat dia sibuk menusuk sate di jalan,untuk menyara keluarga, Ys (27), isterinya “ditusuk” oleh Jn (28), lelaki yang melakukan perkara tidak senonoh dengan isterinya. Yang paling menyedihkan, isterinya melakukan perkara yang terkutuk ini dengan jirannya sendiri..

Jalinan asmara terlarang si isteri, sebenarnya sudah dicurigai HN sejak seminggu lalu.

“ Saya melihat ada tanda merah atau love bite bekas kucupan di sekujur perut isteri saya,” katanya. Sebagai suami, HN sangat curiga dan menanyakan siapa gerangan yang telah melakukannya. Namun, Ys menjawab kalau tanda merah di sekujur perutnya itu bekas kerokan, lantaran masuk angin.

HN yang tak punya bukti kalau isterinya telah berlaku curang, cuma boleh berdiam diri. “Saya curiga. Diam-diam saya pun siasat bagaimana menangkap basah isteri saya supaya tak boleh mengelak lagi,” terang HN.

Selasa (11/4) malam, HNberangkat yang sedang menjualsate Padang. Ia mendorong gerobak satenya keliling di sekitar rumahnya di Bengkong Sadai. Pukul 23.30 WIB, HN buru-buru pulang. Padahal biasanya dia baru pulang menjelang subuh. Ini dilakukan semata-mata supaya boleh menangkap basah isterinya yang sedang berlaku curang

“Ketika sampai di rumah, rumah saya sepi. Pintu bilik tidur terkunci dari dalam. Dari sela-sela lubang kunci, saya mengintip ke dalam bilik saya,” ceritanya. Pedagang Sate Padang itu pun nyaris tak percaya ketika menyaksikan adegan mesra antara isterinya dan Jn, jirannya

. “Apa yang saya curigai selama ini jadi kenyataan. Isteri saya saat itu sedang bogel dengan Jn, yang tak lain adalah tetangga kami,” katanya dengan nada pelahan.

Dengan emosi yang meluap-luap, HN menolak pintu biliknya. Selanjutnya, dengan garang ia langsung memukul Jn . Setelah puas melampiaskan amarahnya, malam itu juga isterinya dan Jn dibawa ke Polsekta Batuampar bersama warga.

Ka-SPK Polsekta Batuampar, Brigadir Cakra dan anggotanya menerima laporan tersebut. Lantaran lelaki itu adalah jiran dekat dan bahkan teman mainnya saat di kampung halaman, mereka akhirnya sepakat untuk berdamai. Namun dengan catatan, Jn harus membuat surat pernyataan yang isinya tidak mengulangi perbuatannya lagi.
sumber : klik sini

11 Responses to “[ kecurangan rumahtangga] Suami tusuk sate untuk mencari nafkah,isteri asyik ‘ditusuk’ jiran sebelah rumah”

  1. Alahai kasihan.sepatutnya heret isteri pergisama-sama cucuk sate,huhu~1. Bila Gaduh, Kawan Juga Yang Dicari2. Jom Sertai Bloglist ahsfantasy24.com 2012 !

  2. tu ja ka syarat dy…biar betoi

  3. waa..die masih maafkn isteri die..

  4. huhh ape ke jadah p0mpuan nie. elok rejam je

  5. astaghfirullahalazim……mintak dijauhkan kecurangan begini dlm rumah tangga sy..rumah tangga kalian juga…amin….

  6. ceraikan aje le pompuan tu…walawei…ada pulak nak berdamai2…kalau betul dia tak ceraikan isteri dia tu mknanya dia dayus…

  7. halahaaaiiii.. speechless.

  8. hhmmm moge dijauhkn kecewa nya dpt wife mcm tu……..

  9. akhirnya berdamai?pergh..da main cucuk2 bole lg sign surat bagai.da indon2 jgk.-blog abg stalker di hack,so x dpt nk update apa2 :(-

  10. baiknya suami dia tu..alahaii..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: