ALLAHHU AKBAR MayatYang Disahkan Mati Dan Sudah Dikembumikan Hidup Kembali Di Kalimatan Selatan

Kejadian yang menggemparkan,orang yang sudah dikubur ternyata masih hidup. Kejadian ini nyata dan terjadi di Kalimantan Selatan.tidak satupun manusia yang dapat menentukan mati hidup seseorang.
Banjarmasin: Kubur seorang lelaki digali kembali oleh pihak keluarga kerana diyakni mayat dalam kubur tersebut masih hidup. Lelaki yang sudah dikubur lapan jam itu diketahui bernama Yadi, warga Kelurahan Kelayan Selatan, Banjarmasin Selatan, Kalimantan Selatan.
Setelah diambil dari kuburnya, jasad Yadi yang terbungkus kain kafan dibawa ke Hospital Banjarbaru. Pasukan medik setempat menyatakan kalau lelaki yang berselimut kain kafan sudah meninggal. Kerana tidak yakin, pihak keluarga lalu membawa korban pulang ke rumah.
Warga setempat berduyun-duyun datang untuk melihat Yadi. Suatu keanehan terjadi pada korban. Sekalipun tak bergerak dan bernafas, tubuhnya masih hangat bahkan mengeluarkan keringat. Sejumlah ahli agama yang datang menyatakan ada tanda-tanda kehidupan pada Yadi.
Yadi dinyatakan meninggal setelah tenggelam di sebuah sungai. Keluarga menemukan Yadi dalam keadaan sekarat kerana sudah 10 minit tenggelam. Saat dibawa ke RS Umum Ulin, pihak doktor mengatakan Yadi sudah meninggal. Selanjutnya keluarga menguburkan Yadi.
Pada malam harinya, isteri Yadi kesurupan dan meminta agar kuburan suaminya dibongkar. Sebab suaminya belum meninggal. Pihak keluarga yang mendengar itu sepakat menggali kuburan Yadi. Kini, rumah mangsa terus didatangi warga yang masih terkejut. Jasad Yadi terletak di pembaringan.

p/s…Ya Allah….

Advertisements

4 Responses to “ALLAHHU AKBAR MayatYang Disahkan Mati Dan Sudah Dikembumikan Hidup Kembali Di Kalimatan Selatan”

  1. Allahuakhbar..kuat gerak hati si isteri..

  2. ALLAHU AKBAR… semua jd dgn kehendak-Nya….**nasyid yg menyentuh…

  3. Allahu akhbar…umur si mangsa masih panjang…syukur..

  4. Kuasa Allah..Dia lebih mengetahui…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: