[ gambar] Manusia-Manusia Yang Hebat Tanpa Kaki..

Pada tahun 2006, seorang lelaki yang kehilangan kakinya dalam kecelakaan keretaapi naik Tembok Besar China. Huang Jianming China Selatan kota Shenzhen telah kedua kakinya dipotong pada tahun 1994.

Eli Bowen lahir di Ohio Amerika 14 October 1844 dan seorang pemain akrobat terkenal

Kevin Connolly yang beragama Islam menadah tangan tanda bersyukur kerana berjaya mencapai puncak yg tertinggi di Afrika

Xu Yuehua 55 tahun, yang kehilangan kakinya dalam kecelakaan kereta api pada usia 13 tahun, telah menghabiskan 37 tahun membesarkan anak-anak yatim di China.

Seorang penari hip-hop tak berkaki muncul di realiti show di television India telah menjadi terkenal dengan gerakan cepat nya tari dan keterampilan akrobatik. Temui Vinod Thakur 21 tahun di acara television Got Talent India.

Lance Benson 36 tahun dan lahir tanpa kaki. Tapi dia tidak membiarkan hal itu menghentikannya. Dia dengan cekal memasuki dalam acara olahraga dengan duduk di atas skateboard dan menggunakan tangannya untuk mendorong dirinya sendiri, berkompetisi di Miami 2006 ING Marathon dan 2005 ING New York City Marathon.

Qian Hongyan, yang terpaksa menggunakan setengah dari bola basket sebagai badan buatan, mendapat sokongan jutaan rakyat China untuk bersaing dengan perenang di Paralimpiade 2012 di London.

Ini adalah Bobby Martin dari Ohio Dayton. Lahir tanpa kaki dan benar-benar bermain American Football dari club Kings.

Anthony Robles dari Arizona State University hanya memiliki satu kaki, namun tidak menghentikan dia dari menjadi juara kebangsaan dalam pertandingan gusti di kelasnya.

16 Responses to “[ gambar] Manusia-Manusia Yang Hebat Tanpa Kaki..”

  1. assalamualaikum SR….walau cacat mereka tetap meneruskan hidup dgn cara yg baik…syabas buat orang2 yg kurang upaya ini…:)

  2. Orang kelainan upaya ni Allah beri mereka kelebihan yang lain pula.

  3. assalammualaikum saudara sekamar rindu…inilah kehebatan insan yang YAKIN AKAN KELEBIHAN DAN KEKUATAN yang ada pada diri mereka, mereka tidak akan berputus asa dan mampu bangkit dan mjadi kebanggaan di mata dunia….mereka tidak menganggap KEKURANGAN itu satu KELEMAHAN DIRI…Terkadang kita yang sesempurna sifat ini pun belum tentu dapat menandingi mereka, belum tentu kita mampu untuk buat sepertimana kekentalan jiwa mereka itu…terkadang kita sendiri perlu rasa malu andai kita yang sesempurna ini tidak KUAT untuk meneruskan hidup setelah diuji mahupun diduga olehNya…tengok sahaja pada mereka…sentiasa berpositif dan majukan diri tok mara ke hadapan dgn bangga dan jayanya…subahanallah…tiada apa yang mustahil jika kita mahu…(peringatan buat diriku jua)

  4. depa mampu bwat mcm2 ^_^

  5. paling hebat pemain yang bermain rugbi tu. entah macam mana dia boleh lari sambil pegang bola dengan 2 tangan saja. belum nak kena hentam orang lagi. Allahuakbar. Thumbs Up!šŸ™‚

  6. salam…ini membuktikan bahawa mereka juga hebat seperti kita (manusia yg sempurna ciri fizikalnya)…

  7. zainab_baniaz,saya sangat setuju dengan anda..sebab itu kita tak boleh memandang rendah dengan org2 yg mcm ni..adakalanya dia org lebih hebat daripada kita..

  8. WHYJ,pemain lawan pun masa dia dapat bola pasti tak akan ada yg datang nak merempuh dia spt pemain2 yg lain..saya rasa la//

  9. KaK LimAh Si SupiR,memang sungguh mengkagumkan..

  10. walaiikummusalam semanis rindu,terima kasih atas komen yg panjang lebar…

  11. kak Kunang-Kunang,betul tu..setiap yg lahir di dunia ni memang ada potensi diri…yg Allah SWT telah kurniakan..

  12. walaiikummusalam….mama maszullwalaupun dia orang serba kekurangan..namun masih mampu melakukan apa yg org yg cukup sifat buat..

  13. hahaha =Dsori kalu terlalu panjang…yg benarnya kalu tulis panjang2 nie satu kpuasan…

  14. ~~~I LOVE U……….EMUUAAAAH!!!…to my KAKI…..(renung naseb org ''dalam2…dan telan satu satu rasa syukur….) ;-+

  15. Stairway to heaven,hehehe..ingat kan dituju kat sr tadi..:))))

  16. Semanis Rindu,tak apa..:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: