[ gambar ] Lebih 10 buah negara menyertai Pertandingan Cat Badan Lembu Peringkat Antarabangsa Di China, Malaysia Tak Masuk Bertanding Juga Ke?

Biasanya atau umumnya yang menjadi model body painting adalah manusia. Namun di China iaitu di Jiangcheng, Yunnan ada pertandingan body painting dimana yang jadi modelnya lembu-lembu dan kerbau.

Seperti dilaporkan dari laman web Ecns, acara melukis di badan lembu dan kerbau ini adalah pertandingan di peringkat antarabangsa [ tak tahulah kalau ada penyertaan daripada Malaysia, sebab semua negara, seperti England, Australia, Jepun, India dan lain-lain negara menyertainya] yang diadakan 10 Disember 2011 itu merupakan entertainment yang cukup popular di daerah ini.

Sebanyak 48 ekor lembu dan kerbau daripada 10 buah negara seperti Laos, AS, dan CHina diarak dibawa ke tengah padang untuk diberi penilaian para juri.

Menurut legenda s, body painting di lembu dan kerbau ini boleh menakutkan atau menjauhkan harimau dan juga boleh mencegah ternak menjadi mangsa binatang buas.

12 Responses to “[ gambar ] Lebih 10 buah negara menyertai Pertandingan Cat Badan Lembu Peringkat Antarabangsa Di China, Malaysia Tak Masuk Bertanding Juga Ke?”

  1. alamak macamana boleh tak masuk ni….rugi2

  2. cuba bayangkan bendera Malaysia kat situ🙂

  3. aik…dh tak cukup kertas..hahaha sian lembu tu

  4. Cow body painting contest ok lagi dik… daripada human body painting macam yg ditayang baru-baru ini… dah tak ada kerja lain betul org-org nie kan…

  5. hehe sexy binatang tu jadinya.😛

  6. haiii mcm3 la huhuhuhu

  7. alahai.. lembu pun kena painting kee.. adoii.. tapi cantik plak tgk lembu mcm tu.. hehehe..

  8. hayoooomcm kesssiiann je lembu nihuhuhu

  9. hehe..cam kesian pun ada gaks kan duk kaler2 kan lembu dan kerbau ni… =p da macam mainan dibuatnya..

  10. Assalamualaikum.yeke harimau takut kalau kaler2 badan lembu n kerbau tu? kesian binatang tu. tak pasal2 jadi tempat mempamerkan seni. macam tak cukup kertas je nak mewarna.. pertandingan macam ni pon wujud ek dalam dunia ni. macam-macam ~p/s saya singgah sini lagi dan izinkan saya utk follow sini. no 5273. terima kasih ^_^

  11. salam singgah ..kadang2 manusia ni …. tak ada kerja cari kerja …yang Islam …. lebih baik … tambahkan amalan …

  12. Salam ziarah n follow balik, kesian tengok kerbau ni dijadikan boneka…letihlah nak tanggalkan cat balik ni…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: