Di China Pasangan Kekasih Dibenarkan Mandi Bersama…..

Kadang-kadang kita rasa pelik dengan polisi di China. Kerajaan di sana agak tegas apabila membabitkan penularan budaya Barat melalui internet dan filem di negara itu. Hasilnya,macam-macam polisi tegas diwujudkan untuk menyekat pengaruh itu.

Namun,polisi pusat mandian di sebuah universiti di wilayah barat laut China,iaitu Shaanxi membenarkan pasangan pelajar yang bercinta mandi bersama-sama di dalam bilik peribadi seperti yang dilaporkan oleh China Business News dan China Daily ini bukan sahaja mencetuskan kontroversi, malah bertentangan dengan polisi moral kerajaan China.

Pusat mandian tiga tingkat di Northwestern Polytechnical University di Bandar Xi’an menyediakan tujuh bilik mandi peribadiuntuk pasangan pelajar pada kos 15 Yuan (RM7.50) untuk mandian biasa dan 18 Yuan (RM9) untuk mandian di tab.

Pusat mandian itu dikendalikan oleh kontraktor swasta dan dibuka kepada pelajar, kakitangan fakulti, dan keluarga mereka kata seorang pekerja kepada akhbar yang menjalankan liputan selepas mendapat maklumat daripada pelajar.

Pelajar menyuarakan pendapat yang berbeza-beza tentang hal ini.

“Saya tidak boleh menerima polisi ini,” kata graduan bernama Xu.

“Walaupun pelajar sudah dewasa, mandi bersama-sama dengan kekasih adalah perkara peribadi, namun hal ini akan memberikankesan yang buruk jika dibenarkan di pusat mandi kolej.” – DCM

p/s..kalau di malaysia buat mcm ni..memang parah..!

15 Responses to “Di China Pasangan Kekasih Dibenarkan Mandi Bersama…..”

  1. memang parah kalau malaysia mcm gini. terlebih maju lak nanti. haha

  2. haha..pelik betulmadah la kan kalau Malaysia nak buat macam ni

  3. pelik2 jerk. adoyai.

  4. mandi sorang2 tak puas sental agaknya lah..hehe

  5. erk..aneh2 china niyh

  6. pelik2 tul manusia nie….ntah mana dia dapat n terfikir nak wat idea cam tu dan dibukakan pulak kpd pasangan yang bcinta…gila kalu orang kita (m'sia) nak wat camnie, nak ikut cam depa tuh…..astafirullah al azim…

  7. berdarah mate tgk dua ekor ni duduk dalam tong..kecciiikkkkk je org nye..ha3…

  8. ayuna ayuni,minta2 tak berlaku di malaysia mcm ni..

  9. fyzaishak,memang pelik dan moralnya sungguh zero..

  10. cx's,memang pelik..:)

  11. Rara Kirana,sungguh aneh..

  12. haish..org cina ker?…tgok muka cam mcm mat bangla jerk….;-P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: