Archive for the facebook Category

tanda-tanda orang terlalu Obsesi ( fanatik) dengan facebook…

Posted in facebook on December 3, 2010 by sekamarrindu2009

kucing pun ada facebook…ishh..tercabar ni..:)

facebook…..semua orang ada akaun facebook, rakyat Malaysia berada di tangga yang ke 16 sebagai penggunan laman sosial facebook di dunia..( berdasarakan statistik bagi bulan Oktober 2010 yang dikeluarkan oleh Laman Facabaker.com sebuah laman yang menyelaraskan statistik di kalaangan pengguna seluruh dunia.
dengan kata lain, kalau tak ada facebook rasa mcm tak lengkap saja gaya hidup.sekarang ni penjual ikan kat pasar malam pun ada facebook..[ kena buat satu facebook ni..]
macam mana kita mahu mengetahui seseorang itu sangat fanatik dengan facebook?.. ada beberapa tips yang boleh kita lihat, antara ciri-ciri yang boleh kita kesan ialah..:
  • nak masuk tandas pun, nak buang air pun tulis kat wall di facebook..memang tahap fanatik maksima ni..:))
  • makan tak kenyang, tidur tak lena mandi tak basah kalau tak boleh update facebook, har-hari nak update walaupun tak ada yang respons pun.
  • bila pergi mana-mana atau jumpa kawan-kawan… asyik dok bagitahu orang” kau add laa aku…nanti aku approve laaa”
  • pergi mana-mana pun tak leh nak memberi tumpuan..terutamanya kalau ada awek atau pakwe di facebook..asyik nak online saja..( termasuk di tempat2 kerja)
  • Bila awek atau pakwe tanya atau nak ajak jumpe…selamba je je jawab ” jumpa tempat biasa laaa kat facebook…macam tak biasa laa pulak.”
  • ke mana-mana pergi bawa laptop..ada masa online nak update facebook.

rumah kita sudah lama sepi..

Advertisements