Archive for the my baby you Category

>Senyum..Jangan Kata Apa-Apa…

Posted in my baby you on March 8, 2011 by sekamarrindu2009

>

ceriakan hati yang gundah dengan sebuah senyuman
seperti senyuman baby monyet di atas
begitu ceria walaupun hanyalah monyet!

mari kita senyum sama-sama
jangan kata apa-apa
just smile


>Bila Rindu Makin Mencengkam Jiwa..

Posted in my baby you on March 7, 2011 by sekamarrindu2009

>

bila rindu
terkenangmu sayang
ku rasa sayu
syahdunya jiwaku
bila malam
makin kelam
fikiran jauh melayang
mengenangmu jauh di mata

selamat malam sayangku si bintang!

>Hujan Di Mata Kita

Posted in my baby you on March 7, 2011 by sekamarrindu2009

>

bila hujan membasahi hati
pilunya terasa sejuk sekali
kau kah di sana yang memayungi mata
bila tangis hujan reda di pelukanmu

selamat petang sayangku!

-semakin sepi dan kelam taman kita-

>Selamat Malam Sayangku

Posted in my baby you on March 6, 2011 by sekamarrindu2009

>

selamat malam sayangku
moga kamu lena dalam dakapan rembulan

selamat malam kasihku
moga kamu senyum dalam dodoian bebintang

selamat malam kekasih hatiku
esok pagi pasti kita ketemu lagi!

>Suatu Masa……..Kenangan Tercipta Di Sini

Posted in lagu kenangan, my baby you on March 6, 2011 by sekamarrindu2009

>

Bagaimanakan ku mula
Tiadakah kata-kata
Yang indah untuk diabadikan
Tiap wajah berkisah
Tiap madah bererti
Manakah ilhamku

Cahaya di matamu
Senyum di bibirmu
Mengukir seribu tanda pertanyaan
Mungkinkah kau jua dalam kerinduan
Di saat begini aku merindukan

Berhelai helai surat
Terbiar di depanku
Tak dapat aku utuskan
Ku ramas semua dan ku buangkan jauh
Dari pandangan
Lalu aku kesal
Ku kumpul semula
Tak dapat ku nyatakan apa yang ku rasa
Jika engkau tahu di dalam hatiku
Mungkinkah kau sahut jeritan batinku

Dengarkanlah panggilanku
Dengarkanlah lagu untukmu
Angin lalu kau sampaikan
Rasa rindu yang membara kepadanya

Warna warna cintaku
Kian pudar bersama
Malam yang gelap gelita
Apakah kau rasakan apa yang aku rasa
Atau kau tak endah
Tapi ku percaya
Semua telah tertulis
Dan niat suci ku takkan disiakan
Dan di suatu masa
Di hari yang indah
Ku hulur tanganku
Lalu kau terima

——————

lagu kenangan yang begitu mencuit perasaan kala ini. suatu masa yang indah…di hari yang indah..bersama kenangan yang indah…antara kau dan aku..umpama mimpi di dalam mimpi..berlari ke langit malam mencari bintang yang terindah!

-taman kita sepi lagi hari ni,paa-


>Padat Dan Sibuk Dengan Tuntutan Hidup..Maaf Kepada Semua Pengunjung SR!

Posted in luahan sekamar rindu, my baby you on March 5, 2011 by sekamarrindu2009

>

assalamualaikum dan salam hari ahad
buat semua pembaca blog sekamar rindu


maaf terasa macam lama pulak tak update blog ni..almaklumlah, tuan blog sekamar rindu ni semakin sibuk dari hari ke hari dengan banyak tugasan yang harus dipikul di bahu..kerja cikgu macam inilah..ada masa sibuk yang amat..dan ada masanya free yang amat..hehe

hari ini tak tau nak update tentang apa. banyak masa diperuntukkan untuk kerja yang lebih penting dari ini. saya update blog hanya pabila punya waktu senggang dan semua kerja telah beres. hari ni curi masa sekejab nak update blog. bimbang juga hati saya kalau tak update, nampaknya sunyi sepilah blog ni. risau juga kalau sahabat yang berkunjung rasa boring bila masuknya asyik entri yang sama saja..hehe..janganlah boring ya…

sebelum berundur diri..minta maaf kepada semua sahabat kerana saya tak dapat nak berblogwalking di blog anda kerana buat masa sekarang aktiviti kehidupan saya teramatlah padat..penuh dengan aktiviti yang harus dibereskan. harap semua sahabat memahami situasi saya dan tak ada yang akan fikir saya sombong pula lepas ni ok..insyaallah, sekiranya ada masa yang terluang..saya update dan cuba ziarah anda….salam permisi dari sekamar rindu!

catatan hati darinya untuk saya hari ini:
pa, taman kita sunyi sepi hari ni..
-my baby you-



>Nota Buatmu Yang Tersayang

Posted in my baby you on February 2, 2011 by sekamarrindu2009

>

nota buat abang cyg

my baby you

kenangan demi kenangan telah kita cipta bersama
walau badai gelombang bertali arus meragut keamanan kita
semoga kita akan selalu tabah dan sabar menghadapinya

rindu selalu menggebu!

hanyalah dari baby
jauh di mata dekat di hati
LoveYouEveryDay