Archive for the SEGMEN KHAS BLOGGER : LELAKI vs PEREMPUAN Category

>SEGMEN KHAS BLOGGER : LELAKI vs PEREMPUAN

Posted in SEGMEN KHAS BLOGGER : LELAKI vs PEREMPUAN on March 12, 2011 by sekamarrindu2009

>

Sudah terlalu lama tak join segmen abg ben ni…maklumkah kesibukan yang terlampau dengan tugas2 hakiki di sekolah…so bila time cuti mcm gini..ada masa sikit boleh lah join….:)


Soalan ini dijawab oleh blogger LELAKI
    1. Dalam memberi pendapat dalam entri , apakah blogger perempuan benar benar ikhlas ?
      abang ben, soal ikhlas ini sangat sukar untuk dijelaskan kerana ianya terletak di dalam hati, tidak kiralah pada lelaki atau perempuan. Perkataan ikhlas selalunya ketika sedang memberi sesuatu dengan suka hati, kerana cinta pada penerimanya. Dan yang boleh dijelaskan maksud ikhlas ini sangat jauh dan lebih mendalam. Ada ikhlas di dalam ikhlas dan ada ikhlas lagi di dalamnya.
    2. Apakah anda suka melihat blog blog perempuan yang penuh dengan gambar ?
      Secara peribadi, saya memang suka melihat blog yang ada gambar ( sama ada blog lelaki atau perempuan). Bukan saja gambar malah lebih berkesan lagi jika ada Video..pasti lebih berkesan dan sampai kepada blogger lain memahami entri yang ditulis.
    3. Pada pendapat anda , kenapa perempuan berblog ? Secara umum ..
      Secara umumnya, blogger perempuan berblog atas beberapa sebab tertentu.
      a. Berkongsi Ilmu:– setiap entri yang ditulis adalah ilmu dan berguna pada orang lain. Skop ilmu ini sangat luas sebagai contohnya, berkongsi menu2 masakan yang best2 kepada blogger2 wanita lain, pengalaman2 yang boleh dijadikan pengajaran, dan komen2 daripada sahabat2 blogger yang lain mampu memberi panduan berguna.
      b.. Kita berada di zaman globalisasi dan media baru– sebagai generasi yang berada di zaman globalisasi, penggunaan media baru seperti blogging sangat berguna untuk berkomunikasi antara satu sama lain.
      c. Sebagai pengikat kasih sayang ( kes2 tertentu)– dalam kes2 tertentu medium blog ini sangat memberi kesan yang positif kepada pasangan suami, isteri, kekasih, tunang dll. Membaca entri yang ditulis oleh suami ( yang berada jauh di perantauan, contohnya lebih memberi nilai sentimental kepada setiap pasangan..
    4. Blogger perempuan mempertaruhkan wajahnya untuk mendapatkan ramai follower.. Benarkah ?
      sukar nak menjawab soalan ini……
    5. Blog perempuan yang anda rasa patut POPULAR !
      ada beberapa blog perempuan yang saya rasa patut popular…dan memang popular pun pada saya.. ( senarainya ada dalam bloglist saya)
    6. Jika anda blogger perempuan , apakah yang akan anda elakkan dari bercerita dalam blog ..
      hal-hal yang berkaitan soal2 yang sangat peribadi perlulah dielakkan ditulis di dalam blog. maksud peribadi ini, semua orang faham kan?

Advertisements