Archive for the tato.. Category

budak tahun 3 buat tato tiru David Beckham…ishhh..

Posted in tato.. on June 30, 2010 by sekamarrindu2009


pengaruh bola sepak..

sempat ambik gambar..

gambaran tato


sebenarnya malam ini, tak mahu online, apatah nak update..tapi teringat satu peristiwa di sekolah pagi tadi, aku dapat tangkap seorang pelajar tahun 3 yang ada ala-ala tato di tangan kanannya..ishh.

bila ditanya, kenapa buat tato..pelajar ini dengan selamba saja menjawab :

“cikgu…pemain-pemain bola sepak tu ada tato jugak..”

“siapa pulak yang bertato..?”

” tu..Rooney pun ada tato…. tu Cristiano Ronaldo, dan David Beckham pun ada..ada tato…” kata budak tu..

aku tersentak..terkejut…budak tahun 3, boleh mengeluarkan jawapan mcm tu.. inilah gara-gara World Cup, kesannya bukan saja pada orang dewasa..tetapi pada budak-budak pun turut sama terkena tempiasnya..

” dia orang tak apa lah…..sebab semua tu bukan beragama Islam, mcm mana nak rata air sembahyang ni kalau ada tato..?”

sebagai bukti saya sempat snap beberapa gambar..walaupun budak ni hanya melukis dengan maker..bukan tato yg sebenar, namun perkembangan ini, memberi gambaran yg amat membimbangkan….inilah pengaruh bola sepak yang negetif yang perlu diperbetulkan..
p/s: masih sakit…..huhuhuhu..