Archive for the tupai.. Category

melompat-lompat pagi ini…aku terasa mcm tupai laa pulak….

Posted in tupai.. on December 1, 2010 by sekamarrindu2009

Pemain-pemain Chelsea berlatih dalam salji di Cobham semalam

masuk dunia internet ni, aku rasakan rasakan seolah-olah seekor tupai, berbanding seekor burung, buka blog, ( sekarang ni) sambil baca-baca komen, Lepas tu lompat ke Kosmo, lompatan lagi ke harian metro, baca apa-apa berita, ( baca tajuk), Lompat lagi ke NST baca berita lagi, lompatan seterusnya ke HarakahDaily net, baca apa-apa yang patut, maklumat yang dibaca perlu seimbang..betul tak?
dalam masa yang sama lompat lagi, yang ni lompatannya sangat jauh sikit, hingga ke London ke Chelsea Footbal Club, yang juga aku salah seorang ahli peminat kelab pasukan yang terkemuka di dunia tu. ” Carlo Ancelotti tegur anak buahnya yang berlatih dalam cuaca sejuk, dengan tidak bersungguh-sungguhnya” ishh…bro Ancelotti.., cuaca sejuk kan tu releks laaa bro.., tu kata aku..
masih belum puas lompat lagi ni… lompat lagi ke Doha sana, jumpa Syeikh Qardhawi, alamak…!, tersalah klik..pergi ke lain tempat pulak.,.ishhh..
terasa nak baca cerita pasal politik negara dari perspektif yang berbeza, lompat ke ISA, ikut suka aku blog, fuhhh..ayat dia memang kaw-kaw..tak percaya bacalah sendiri..lompatan demi lompatan ku aturkan setiap hari..
agak penat melompat…yalah jauh tu, rehat sekejap, pergi dapur dah sedia dah lepat pisang, kuih muih dan beberapa menu untuk sarapan pagi..sambil pekena kopi panas..
lepas ini akan ku melompat lagi untuk membalas-balas komen2 yang sahabat-sahabat coretkan di entri aku….menyebut pasal lompat dan tupai teringat aku akan lagu Halim Yazid, Anak Tupai sape2 yang belum dengar, boleh la klik di link halim tu

Advertisements